Gästboken
Nytt inlägg
Arkivet

Gästboken April - Maj 1999


Hallå, hallå alla Tgf-bröder!Det vore riktigt roligt att dra ihop ett litet gäng och heja fram de tappra maratonlöparna. Vi får höras telefonledes. AHL: Grillfest är helt klart på!! Grilla, festa och Järna är en ekvation som får det att vattnas i munnen.Det är även dags att du lever upp till ditt smeknamn så jag förväntar mig fina lammhalvor. Något som jag även förväntar under sommaren mig är ett återmöte, och för din del upprättelse, på någon av Strängnäs sköna golfbanor. Självklart är även övriga intresserade välkommna att deltaga.HUH: Jag bugar och bockar för ditt sätt att hålla log. 109:s fana högt i maratonsammanhang. Mitt eget deltagande får nog vänta till nästa år. Lycka till!!!
BER. "Är även golfbollen rund?"
Monday, May 31, 1999
Såg på nyheterna angående vår kollega Jackie Arklövs gripande Mj Andersson i en ganska lång intervju, härligt!Pet, du måste ha skrivit fel, Furiren med järnkoll!!! menade du väl? Hag, Pax är inte gammal, Pax finns nämligen inte med längre.Angående fjällmarchen så står v 32 fast, även om Ahl måsta jobba. Däremot funderas det på Sarek istället för Keb eftersom det är lite tuffare. I så fall kommer vi att behöva lite bilar, vore tacksam om ni som har kan höra av er till mig. Det kommer utförligare utskick om en vecka (då mitt sk. sommarlov börjar).
FURIREN
Monday, May 31, 1999
ATT: WIK. Haha, jodå jag ska försöka slå dina 5.41! Jag har tyvärr redan hunnit prova shortsen en 2-milarunda och det började smärta redan då(!), men det är ingenting som en hudsalva a la försvaret och en dos kroppspuder inte kan bota. Under min senaste planeringsdag med min personal trainer (läs mig) tog jag upp det faktum att du inte tränade och ändå tog nytt personligt rekord, men det var ingenting han rekommenderade. Han sa att jag med största sannolikhet skulle falla i tusen bitar och sladda över räcket på Västerbron.
.,-MULTISPORT!!-,. tänkte jag, men då sa trainern att maran inte skulle gillas (osis)!

ATT: killen som frågade om myggmedel.
Vadå använda myggmedel? Är du galen! Vi tävlade om vem som lyckades slå ihjäl flest mygg med ett slag och en hand och att använda myggmedel skulle ju vara som att kapa av sig benen innan ett marathonlopp! (Men om du inte ska tävla kan jag rekommendera Vilmas djungeljox. Det har en ljuv skogsdoft och kan med stor framgång även användas som brun utan sol :) Annars finns även djungelolja som enbart får strykas på i tunna lager och max 3 gånger per dygn. Att göra som vi, använda slut på en flaska per övning, gav ett gott skydd i ca en timme per dygn så jag rekommenderar dig att ta med dig 24 flaskor per övning). SLUT = @

TGF HUH - utan rätt att simma marathon
Sunday, May 30, 1999
Hallå där Stenis, du lever alltså än? Promenaden blir v 32 om jag förstått det hela rätt (stående datum). Hör efter hos furiren (!?!) med järnkoll: ALE. Han kan säkert informera mera.
TGF PET - for the man in you
Sunday, May 30, 1999
Det var som fan! Att så många nyckelfrälsta fortfarande lever och frodas. Tänkte att jag skulle titta in och se vad Jaegers pysslar med nu för tiden. För oss (läs mig) som inte har hållit mig uppdaterad med infanterields-planerna, hur blir det med marschande i sommar? Men vad viktigare är: Ere´nån hemmaless Jaeger som har hoj-kort och e' sugen på att dra en repa ner genom Europa i sommar?
STE- med rygg i toppskick!
Saturday, May 29, 1999
Det var som fan! Att så många nyckelfrälsta fortfarande lever och frodas. Tänkte att jag skulle titta in och se vad Jaegers pysslar med nu för tiden. För oss (läs mig) som inte har hållit mig uppdaterad med infanterields-planerna, hur blir det med marschande i sommar? Men vad viktigare är: Ere´nån hemmaless Jaeger som har hoj-kort och e' sugen på att dra en repa ner genom Europa i sommar?
S- med rygg i toppskick!
Saturday, May 29, 1999
Tjenare Jägers!Vad gjorde ni åt alla myggen och knotten.Hade ni jävligt starkt myggmedel, eller?
Andersson
Saturday, May 29, 1999
Ett rimligt mål för maran till dig HUH: slå min tid från 97 (placering 7548, tid 5.41.37). Där har du nåt att bita i!!!. Kom ihåg att nästan inte träna nåt alls innan. Det kallas "att göra en Wikström". Kom också ihåg att bära ett par shorts du aldrig provat förut. Det kallas "att utmana smärtgränsen". Lycka till och hör gärna av dig om du vill ha fler goda råd!Det kommer självklart att sitta ett tgf-gäng i Kungsträdgården och dricka öl när ni springer förbi, för att heja på er!
TGF WIK
Friday, May 28, 1999
Äh vaffaan, Hagge, ska inte du ta och anmäla dig till maran?! Det kostar bara en extra hundring i efteranmälan. Jag kom att tänka på att Sandberg springer bra (läs förbannat-jävla-fucking-kuk ) mycket snabbare än mig, så jag lär få springa själv i slut-klungan.
TGF HUH - tar de sista stegen inne på stadion
Thursday, May 27, 1999
Angående marathon: Förrförra veckan var det quarnevalsbygge som gällde vilket medförde öldrickande under hela veckan. Förra veckan var jag förkyld. Utsikterna för en kort 3-timmarstripp är således mörka som januarinatten i Arvidsjaur. Springa ska jag och komma i mål ska jag men att jaga tider är nog inget att satsa på denna gång. DÄREMOT har vi en något bättre kandidat till 3-timmeslöpet: SANDBERG! Han ska också göra Stockholms gator osäkra.

Järna-grillen har jag saknat :) Släng upp en flintastek och att paket korv på glöden så tar jag med mig jägar-skeden :)

TGF HUH - marathon gör saken biff
Thursday, May 27, 1999
HUH nu börjar det dra i hop sig till marathon vi räknarmed en tid under 3 timmar. Kom ihåg att du representerarTGF :)
TGF Hagge fd Marathon löpare
Thursday, May 27, 1999
"Upp och nicka sockerdricka" Var nere hos Eriksson i helgen och gjorde "Götet" osäkert. Fick med oss en pinne från blåvitt på köpet. Fürsth for president!!!BER och ALE, man kanske skulle slänga ihop en liten grillfest. Jag kan ta med mig ett par lamm från gesällutbildningen. Hur som haver så blir det garanterat aktivitet i järna-grillen under sommaren. Lita på det HUH. Forza Bajen!!!
TGF Mästertelegrafisten
Tuesday, May 25, 1999
Hallå Kalle har du någon koll på Jägar-adressernaså ta bort den minst fullständiga adressen av de dubletter som lyder PontusKarlsson@iname.com.Jag vill framföra lite sommar hälsningar....och dela med mig av en underlig händelse. I helgen var jag på väg hem från en fest och hittade försvarets M-märkta hudsalva....mmmmm...smack, jävlar vilken flaschback!Det började surra runt huvudet, som om alla norrlands myggor parkerat i mina inre hörselgångar, samtidigt som jag anade lukten av läderfett! (Dr. Dängrot nästa)
Pontus
Tuesday, May 25, 1999
Aaaah, vad härligt att läsa i en gästbok där majoriteten av inläggsförfattarna beter sig som vuxna. Var inne lite på FBU-ungdoms sida och läste deras dagis-gästbok med inlägg av typen: "Fyfan vad flyvapnet suger, jag skulle allt vilja se ett JAS landa när det finns en 122:a i närheten, höhöhö". Kanske är dags att inse för dem att både JAS och Leopard ingår i den SVENSKA försvarsmakten och troligen inte kommer börja strida mot varandra inom en överskådlig framtid. Detta skrev jag även i deras gästbok så vi får väl se vad kommentarerna blir......... Till slut vill jag bara citera bossen lite: "WAR, What is it good for? -Absolutely nothing -Say it again!"
17-årig skitunge som hoppas att försvarsmakten inte läggs ner förrän om ett par år så att han hinner mönstra och lumpa först
Sunday, May 23, 1999
ATT: HaglundPax borde väl vara smågammal vid det här laget. Kolla med löjtisen PAN.
TGF John Whitaker
Friday, May 21, 1999
Ahlskog jag kanske har lösningen på dina problem,allt jag behöver är namn och adress på din chef....Killar är det någon som vet var man kan få tag i ett hästhuvud...;)
TGF Hagge the mafioso
Friday, May 21, 1999
Aaaah, telegrafiväder i Stockholm!
TGF HUH - med rött skinn på näsan
Wednesday, May 19, 1999
Härligt med folk som Haglund, står aldrig svarslös. Mitt eventuella avsked får vi väl se hur det blir med. Tyvärr så finns ingen möjlighet för mig att få ledigt v. 32. Sorry folks, men så är det.
TGF AHL
Tuesday, May 18, 1999
Öppna din egen ICA-butik så kan du själv bestämma när du vill ha ledigt :)
TGF HUH
Sunday, May 16, 1999
Svar till Ahlfräsaren: Mina näsborrar är nu alltid igentejpade när jag är ute och festar pga visa sk jägers förmåga att trycka in pommes i dem när man minst annar detta(läs försöker sova på McDonalds)... PS Om du inte kan ändra dina semesterveckor får du väl slut. TADA lösningen på ditt problem. Du får väl offra dig lite...
TGF Hagge numer tejpad
Sunday, May 16, 1999
Ja du Karlsson, den första varelsen du möter på K4 kan mycket väl vara en personlighetskluven pilotglasögonprydd M/59-uniformerad adjutant, som frågar dig om du ångrat dig. En massa KB-elever som hade en dålig uppväxt kommer sedan att jävlas med dig extra mycket den första veckan. Lite löpning, lite armhävningar, lite pullups och nå'n vända med en ryggsäck upp och ner på en bänk. Inget märkvärdigt med andra ord. Å har du tur får du en nallebjörn till befäl. Jogga på!
TGF tgf TEP
Sunday, May 16, 1999
IDAG ÄR DET QUARNEVAAAAL!!!!
Ruskigt mycket raj och en hel del alkohol i blodet!
Kanske ska passa på och öva lite stads-strid på kuppen

TGF HUH
Saturday, May 15, 1999
Tjenare!Skall i till K4 om en månad och har fått alla papper som behövs.På det ena står det att man gör några olika fysiska tester den första veckan.En såkallad kompletterande mönstring.VAD GÖR MAN?
Karlsson
Saturday, May 15, 1999
BUUUUUUUUUUUUUUU!!! Fy faan vilket stort jävla ego du har Lundberg. Hoppas du skäms utav bara helvete. Här dundrar man in som 9010 och blir utskåpad av GU 96-97:s klenaste jaeger. Pinsamt, minst sagt...För övrigt kan jag hälsa Mr Alexandersson, som tydligen tror att ICA köpcenter styrs diktatoriskt av Handlare JO och underhuggare E. Ahlskog, att någon förflyttning av mina semesterveckor ej är möjlig. Tack för ordet.PS. Hagge! Satt du på raukarna med varsin pommes i varje näsborre? Deja Vu...
TGF Ahlskog
Wednesday, May 12, 1999
C Hemsida knycker själv nr 9000... Vad säger man? -Världsklass!
C Hemsida Lundberg
Tuesday, May 11, 1999
Kom precis hem från Absolut Gotland tre dagar av seriöst festande. Insåg på båten hem att jag hade en inlupp somskulle in 8.15 måndag. Livet kunde vara bättre...
TGF Hagge bakfull programmer
Monday, May 10, 1999
En härlig portion av snöblandat regn inledde tentaperioden i Uppsala.
Nu är det bara fem tentor mellan mig och sommarlovet.

TGF Norin - med huvudet före in i tentaväggen
Monday, May 10, 1999
hmm, fyspass på K4...få se nuStrunta i dem, det är ju inte direkt fyspassen du bör koncentrera dig påFyll istället en ryggsäck men en jädra mssa sten el dyliktgå sen ut och gå och gå och gå, gärna spejande efter bra grenaratt kunna loda över, gärna en 80 meters gata om du hitta ngn, för 2105 menar jag, heheOhoj!!
Dragon Wikström, Niklas Sysop Wikström
Monday, May 10, 1999
Ett fys pass på K4 ?? Man börjar med en stor chipspåse.Därefter blir det vätskepaus men en stor Cola.Lite sega råttor m.m.
I 22, Lapplandsjägaren 92-93
Monday, May 10, 1999
Tjenare!Jag skall in på K4 nu juni och jag undrarhur ett fyspass kan se ut under en dag.Och hur jobbigt är det. Är själv inte speciellt bra på att löpa.
Karlsson
Sunday, May 09, 1999
Hörru Lundberg, är det min terminal det är fel på eller är gästboken en smula liggande A3-format?
TGF heavy PETting zoo - NOFX
Sunday, May 02, 1999
SAN de HUH
tnr 012000
Ilmeddelande ilmeddelande

Nu händer det saker! Har äntligen fått kontakt med Guinness rekordbok och har en hel del roligt att tala om. Har du fått mitt tidigare mail? Det här kan ju ta tid ju!!!! Jag tar fälttelefonen till hjälp. =

TGF HUH - med guinness i magen
Saturday, May 01, 1999
Hehe...
Ett par stenar på rätt ställe, kan nog rubba maktbalansen.
(internt skämt)

TGF Norin - Erövraren
Friday, April 30, 1999
Jo, jag läste att Norge bara har 45 krigsfärdiga soldater.
Tänker du på samma sak Norin?

TGF HUH - för ett större Sverige ;)
Friday, April 30, 1999
Jättebra!
Sitter för övrigt och smider stora planer för sommaren.

TGF Norin
Thursday, April 29, 1999
.-... (10 s) .-... (10 s) .-... (o s v)
TGF HUH - i väntans tider
Thursday, April 29, 1999
Jodå, nog skall jag kunna fixa fram lite förstoringar. Negativet verkar vara som bortblåst men jag kan göra tvillingkopia. Är det okej om det kan vänta till sommaren? Jag har lite bättre kontakter hemma i Örebro...
FURIREN
Thursday, April 29, 1999
ca 400 slobotnix?
TGF HUH - med konst på väggarna
Thursday, April 29, 1999
NOR de HUH tnr 290859
Jag var och är intresserad.
Mycket beskrivande bild av övningarna. = +

TGF HUH
Thursday, April 29, 1999
FURIREN: Som du kanske kommer ihåg är jag intresserad av en kopia av
förstoringen du hade på väggen. Möjigt?
HUH: Var du oxå intresserad?

TGF Norin - i våren, festen och tentornas Uppsala
Wednesday, April 28, 1999
Hallå jägarbröder! är det någon som vet om Blå Dragonen har någon hemsida?
Andreas 42:plut 96-97
Wednesday, April 28, 1999
Hej alla Jägare 96-97. Jag bugar inför er och sänder en glad uppnsnäppt hälsning från en nyutryckt. Mycket trevlig sida, man får en flaschback varje gångdenna sida besöks. Hur vore det med lite fräsha bilder!? // jägare 67:e NJbat.
PKA
Wednesday, April 28, 1999
Norin, jag hörde talas om eländet. Gott nog var ju att de kära flogsta-studenterna stod upp för sin sak och kastade ägg och hällde fil på fjortisarna, bra gjort.En enmans-igelkott verkar vara helt suverän. Vecka 32!
FURIREN
Wednesday, April 28, 1999
Glömde nämna min rast-vila på stället tnr 210210 (onsdag) då jag väntade
på min låda BRUX inför Quarnevalen. Nordan ven om öronen och en patrull som
kommit tidigare hade byggt ett vindskydd av plast (den typen man lägger på
överbliven mat, kanske något tjockare).

Övning Nordan kallade jag den och innefattade hela milo Tyresö.

TGF HUH - övningarnas bemästrare
Monday, April 26, 1999
Igår fylldes student-gettot med bråkiga ungar som drev omkring och drack folköl med ganska hög volym.
Jag låste dörren och bildade en-mans igelkott.

TGF Norin - med taggarna utåt.
Sunday, April 25, 1999
Ajdå! Nu blev det rejält fult eftersom Ryssen
med stort R var framme och klämde in en massa !

Var hälsad och lämna vår planet.

TGF HUH - med bössan under kudden
Saturday, April 24, 1999
När det inte händer någonting speciellt i ens liv så känns det lite dumt att skriva "Ja nu jävlar är det precis som vanligt, ifall ni ville veta". Självklart är det kul när folk skriver saker i gästboken, MEN det ska inte bara vara skit! Jag kan berätta att jag ska vara med i QUARNEVALEN den 15:e maj i Stockholm (Om ni är i sta'n så får ni absolut inte missa detta). Jag har även haft ett par labbar och sovit på ett par föreläsningar (hajja tråkigt att läsa!!!).

Glöm inte att kliva ut i naturen en morgon då och då och lyssna på friden (filosofiskt och fint)!

TGF HUH - en månad och tre veckor kvar till långa loppet
Saturday, April 24, 1999
bra mycket bra gästbok.......!!!!
emmmmmmmma
Friday, April 23, 1999
Måste hålla med förre talaren. Varför blir det inget nytt på sidan, bilder osv tex
säpo
Thursday, April 22, 1999
Förbannat dålig fart på denna hemsida, skärpning.....
spetznas
Wednesday, April 21, 1999
Tjena jägers, måste bara säga att det är klart underskattat att svara på mail när man är full. Svaren får då en helt ny dimension. Tillbaka till verkligheten.Hur blir det med fjällmarchen, har någon börjat planerat? PS Run Huhtaoja Run
TGF Hagge snart på fjället
Tuesday, April 20, 1999
Appselut Lethal!!Du är nog synnerligen törstig., hur går det med tocken färinga läsandet då?Hoppas du får ngt gjort...
Dragon Wikström, Niklas Nikopanos
Saturday, April 17, 1999
Smurfalizern kanske vore något för det här kommande jägarspelet?
TGF Kramer
Friday, April 16, 1999
Dragoner!KB-99 hälsar alla äldre och mer erfarna Norrlandsjägarkamrater.
KB-99
Friday, April 16, 1999
Jo du Nikopanis Wikstri. Låter kul med Uppsala, man kanske skulle komma och svinga en bägare, får se hur törstig man är.
Dragon Lithell, Martin sysop lithell
Friday, April 16, 1999
Ohoj Lithell!Kommer du ner från usrkogen ngn gång?-Ska nog plugga juridik i uppsala till hösten...Ska dit på valborg förresten, bo hos Wollart.Höres!Ohoj Jägare!
Dragon Wikström, Niklas Sysop wikstri
Thursday, April 15, 1999
Trevlig sida!
Jägare 96-97
Wednesday, April 14, 1999
Stockholmsloppet finns också med i planeringen :)
Träffade på vår lille Jahnssoni idag. Han skulle äta lite McDonald's som vanligt. Fick höra att han hade sagt upp sig på kafe'et där han jobbade (efter att ha kommit till jobbet tre timmar för sent, mäktigt bakfull och skällt ut en medarbetare som var allmänt jobbig :). Låter lite som när han skulle vara dagelev och kom uppspringande från byn fem minuter innan uppställning).

Nu har han gått över till Ahlskogs svorna fiende, Gröna Konsum (Slussen). Han lät intresserad av att bära ryggsäck i keb iaf. Vi skrattade gott åt hans förberedelser inför förra resan. "Ooooh, din mat ser riktigt god ut... men jag ska gå och äta mina nötter jag har med mig (haha)".

TGF smurf HUH - har precis kört en tenta
Wednesday, April 14, 1999
Hå hå!En vecka i Chamonix piggar upp, men ack vad tråkig skolan blev när man kom hem igen. HUH, jag bangar maran men jag tänker springa Stockholmsloppet (september) och det vore kul om fler vill vara med. AHL, gör om gör rätt! Det är väl inte Mj Andersson du har som chef? Det är ju du som är påläggskalven!
FURIREN
Wednesday, April 14, 1999
Jaja... Sabri, Wiksri låter bra att vi drar ihop nåt snart. Kanske en fältvecka i hårdast möjliga klimat vore något. Måste iväg och springa kilometern stridspackad under fem minuter nu. Man vill ju inte vara sämre än Kn Lasson. Vi får höras av på 6110 eller 1611. Jogga på jägers.
Dragon Lithell, Martin sysop Lithell
Wednesday, April 14, 1999
Smurfigt värre, Lundberg!
TGF tgf Gargamel
Wednesday, April 14, 1999
Bröder...
Vill ni se gästboken från en garanterat nu vinkel?Klicka i så fall på knappen här.


C Hemsida Lundberg
Tuesday, April 13, 1999
JägarbröderBakfull satt jag och surfade och hittade denna eminenta hemsida. Då jag har bra kontakt med regementet (börjar jobba där Juni 99, efter gmf OHS) tänker jag skriva lite om vad som hänt/händer för er som är intresserade. Bataljonen muckade efter slutövningen "Snödrev" som blev en hyfsad sådan då många förband, även mekföband ingick. K4 skulle skicka ett kompani till Makedonienbataljonen, förövrigt med vår regC som batC. Detta utgick i sista sekunden pga Kinas veto i Säkerhetsrådet.Det stora samtalsämnet, inte bara på K4 utan i hela FM berör neddragningarna. Personligen tror jag att K4 kommer att vara kvar pga dom ypperligga utbförutsättningarna som finns. Under året hade vi besök av bla Jaegerkorpset (danmark), franska fallsjärmsjägarförband, hollänska bassäkförband samt avdelningar ur många svenska enheter, både militära och polisiära.Nästa utb år kommer vi bara att utbilda på 3:e och 4:e skv. 3:e kommer att bli en ren jägarskv, alltså ingen und, pvrb plut motsvarande. På 4:e kommer utb av prskplut och ledningsplut lokaliseras. Befälstillgången kommer att vara relativt god. Ni som inte är med i någon kamratförening, gå med genast, se till att behålla kamraterna ni erhöll under er tid på K4. Utnyttja möjligheterna att komma upp på besökshelgen. Be safe!
Fk Nilsson, Mikael Nilsson 33njund, 96/97
Sunday, April 11, 1999
Tror det karlsson, det borde stämma att han var Foolsare med oss då ju...Vi MÅSTE festa snart sabri, vi får dra ihop lite folk snart...Höres!!
Dragon Wikström, Niklas Sysop Wikström
Sunday, April 11, 1999
Är Magnus Gezelius 22:a 96-97 samma Gezelius som "låtsas Fänrik Gezelius" 97-98?
sysop Karlsson
Sunday, April 04, 1999
Sandberg: Jag har inte hunnit prata med Guinnes ännu. Har skickat mail, men deras mail-adress i boken fungerar inte :(

Ska även kolla upp lite om båtarna på de olika sträckorna. Ska även fråga om man får extra tid på sig om man har 70-talsbrallor.

TGF HUH - med marathon i benen
Saturday, April 03, 1999
...Sådärja...Äntligen är väntetiden för nerkoppling justerad, från 0 till sina ursprungliga 60 sek... Tack BER & ALE för partajet och tack för den fina boken. Kan genast meddela att min semester ej är flyttbar. Tråkigt men sant. Berget ser ut att bli tvunget att flytta till Muhammed... Skämt åsido; V.32 funkar inte för AHL. 29 el 31 är mina alternativ.
TGF Mästertelegrafisten
Friday, April 02, 1999
Kul att höra att det var ös i Uppsala. Här uppe i norr är det lite glesare mellan telegrafisterna, men jag har hunnit med att träffa ALE och bli 7:a på student-SM i telemark, samt att bli totalt överrumplad av Huhta på ett 70-talsraj! Wiskyn flödade och såväl HUH som jag shakade loss rejält, anno 77 som vi är var vi lika mycket 70-tal som våra utsvängda brallor. HUH när ska vi slå rekordet på kungsleden?
Fysdragonen
Thursday, April 01, 1999
Skulle bara säga tack till alla mina närmaste jägarbröder som ute förra helgen och söp skallen av sig....Hoppas det blir fler ggr.. Och att alla är närvarande.
Terranova 96/97
Thursday, April 01, 1999
Vem i glödheta jagar fjäll då????Ignoramus!Här jagas endast frekvenser, och ett och annat lod också...ohoj!
Dragon Wikström, Niklas Sysop Wikstri
Thursday, April 01, 1999
Någon tyckte att det verkade dumt att jaga en kust, men hur dum är det då inte att jaga fjäll?
En som jagar flygbaser
Thursday, April 01, 1999