Gästboken
Nytt inlägg
Arkivet

Gästboken April 1998


Till alla hugade jägare:Jägarträffen på Kaknäs äger rum den 16/5 kl 13:30, anmälan till Göran Modin tel 08-26 79 20, senast måndagen den 11 maj. Väl mött!!!
BQ - Alias "The Ace"
Monday, April 27, 1998
Synnerligen välkodade sidor.Betyg = Mvg
David, TCM
Monday, April 27, 1998
BBC kanske det var ja... nåja, det var skönt att ha kontakt med "den stora civiliserade världen" när man satt ute i mörkret.
Tänk vad lite musik kan göra åt humöret.

SW
Sunday, April 26, 1998
Synnerligen jägarmässigt initiativ med denna hemsida!Vi ses i mobförrådet. C.5 njundptr.65.njbat
Die Anale ist nicht weiter eng
Saturday, April 25, 1998
Tgf:s egen fysdragon anmäler sig tillbaka från en andra vistelse i Keb-massivet under kort tid. Den här gången har jag tävlat i Keb Classic. Den första dagen bjöd på idel motgångar för vårt lag (zamurajerna), beroende på otur och oerfarenhet. Stighudar lossnade och gick sönder, vätska frös och i baslägret tog gasen slut. Men framförallt gick en av mina lagkamrater tyvärr in i den berömda väggen redan i ett tidigt skede första dagen. Han släpade sig dock i mål men vi var hopplöst långt efter. Han bröt till den andra dagen så vi fick fullfölja med två man. Vi var revanschsugna andra dagen och det gick också skitbra för oss. Vi plockade 14 platser, trots dåligt med mat och vätska. Andra dagen bjöd också på väldigt extrem terräng, med rätt så avancerad klättring/kamvandring med stegjärn/isyxa över Kebnekaises nord och syd topp via halspasset och östra leden. Vi slutade som 20:e lag (av ca 50 lag), men är inte med i resultatlistan eftersom en av oss bröt. Åt Torgny Mogren & co fanns inget att göra de vann en klar seger, K4 var inte representerat. Det var iallafall en jävligt häftig tävling, och jag lärde mig mycket så nästa gång ska jag vara med och härja högre upp i resultatlistan. Vi ses på Kaknäs!
Dragon Sandberg
Friday, April 24, 1998
Glömmer nog aldrig när jag satt under en gran mitt ute i Lappland och lyssnade på BBC under en ganska sval J4.
CR
Friday, April 24, 1998
TGF rockar överallt. Och när inte TGF rockar kan man alltid ratta in CNN på kortvåg och lyssna på deras rock :)
SW
Thursday, April 23, 1998
TGF rockar björnidet
CR
Thursday, April 23, 1998
Batstab 96/97......
sarkofagen lever ...
Thursday, April 23, 1998
Vi stod ut med dig i fält...Nu ska vi stå ut med dig på nätet....FY FAN!!!!!!!
Sarkofagen lever....
Wednesday, April 22, 1998
LASSON JUNIOR::::Jag måste tyvärr rätta dig på några punkter där. Om du hade haft det minsta IQ, eller någon som helst aning hur den militära sjargongen går så hade du förstått att 08:an betyder BA08, således den åttonde Bosnien-bataljonen.Alltså har j ag varit nere i Bosnien. Jag bor inte Stockholm, men har en jättetrevlig flickvän.MVH en som vet det mesta!!!!
Furiren på 08:an
Sunday, April 19, 1998
Att: Furiren på 08:an! Att döma av ditt något taskiga sätt att uttrycka sig verbalt, förstår jag att du härstammar ifrån fjollträsk. D v s från Stockholm. Mycket förståeligt att man inte skickar ner ett kryp som dig för att upprätthålla freden i Bosnien. Någon flickvän förstår jag ju att du inte har, så om du istället skulle göra något meningsfullt med din fritid. Det finns säkert någon kvällskurs i ämnet: vältalighet. Annars är du välkommen till Skåne-land. Min bror ligger i underläge när det gäller att tukta små fjantiga mansgris-malajer som dig iallafall!!! THE WAR HAS BEGUN DICKHEAD! HÄLSNINGAR LASSON JUNIOR.
LASSON, JUNIOR
Sunday, April 19, 1998
Usla dragoner! Jag fyller år idag, men inte faan har man hört nåt. Bättring på den punkten!
Slaktarn!
Sunday, April 19, 1998
C Berg: Fk Good, är numera innehavare av graden Lt. Han tjänstgjorde som Plutc 22. under utb-år 96-97. En mycket jordnära man. (Fast enligt egen utsago var han j-t trött på att tolka efter BV 202. Öhh...Eller var det 203? Kanske är 2061 också jobbig at t tolka efter, det frågade jag aldrig... Nåja.)
Mästertelegrafisten GU K4 96-97
Sunday, April 19, 1998
Mj Dan är väl på väg uppåt i graderna och Kn Lundin är väl kvar på K4.

Ace: Jag träffade Berterud här i Uppsala för ett par månader sedan. Juridik tror jag det är han pluggar.

Norin
Saturday, April 18, 1998
Skönt att se att Andersson och Lindkvist inte har ändrat på sig på nästan 10 år. Jag var i TGF 89-90 och trivdes bra. Nu har jag hunnit med en Bosnienresa och polisutbildning, och mycket har jag faktiskt fått gratis pga K 4. Snyggt upplagd hemsida. PS Vart har Lt Lundin, Fk Good & Kpt Dan Andersson tagit vägen?
C Berg
Saturday, April 18, 1998
:Helena? Har din bror skjutit några mussesvin ännu?????
Furiren på 08:an
Saturday, April 18, 1998
Oj, höll på att glömma en sak. I morgon är det dagen D, den 19:e april...
Ahlskog
Saturday, April 18, 1998
Kul att höra om SAN -och ALE:s strapatser, inte utan att man blir lite avundsjuk. Jag hoppas att det inte blir endast Jag och Jöngard även på jägarträffen vid Kaknäs!!! Förresten, är det någon som hört något från Berterud??? PS. Kom ihåg återträffen och den slutgiltiga materielkontrollen i Järna, obestämt datum, inför fjällmarschen.
The Ace
Saturday, April 18, 1998
Jag får spader Lundberg! Här har man skrivit ett fantastiskt epos som hyllar TGF och dess värv och så kan man inte gå bakåt med "browsern" utan att texten är borta när man sedan bläddrat tillbaka. Fruktansvärt irriterande. (Jag vet att det har med form ulärdata eller något sånt att göra, men det är fortfarande otroligt irriterande)
Mästertelegrafisten
Saturday, April 18, 1998
Hejsan svejsan! Jag heter Staffan och har en äldre flickvän. Slut. Vem är då jag eller snarare vad har jag åstakommit med mitt liv. Vad får man ut av ett år på K4? Du får en helt ny diameter på anus och äcklas dig själv och din omgivning. Du blir kanske inte fysiskt så mycket starkare, men du får en ny självsäkerhet och blir mer dominant i pressade lägen. Där många andra tror sig ha nått gränsen för sin fysiska förm åga vet du att du kan spruta minst 50% till. Det kan alla, men det är inte många som har förstår det. Du kommer till ett ställe där närmare 600 värnpliktiga ger sin säd, i stället för att försöka komma undan så lindrigt som möjligt.(En avsugning/vecka) Du kan inte ge dig av till Arvidsjaur med halverektion. Du kommer att lida i många timmar, men du vinner en ny insikt om dina egna gränser. När kroppen säger att det är dags att lägga sig ner och avlida är det bara att koppla på envisheten och spruta mer i alla fall...
Staffan
Friday, April 17, 1998
HEJSAN LUNDBERG! Tur för dig att du har muckat! Min storebror har inte internet, men det har jag!!! Jag får väl slå en pling till Bosnien en dag. M V H Helena LASSON ( lillasyster )
HELENA LASSON (KPT LASSONS LILLASYSTER)
Friday, April 17, 1998
Mer tgf-väder blir det vecka 32, då vi återvänder till vårt naturliga element: terränglådan.
TGF WIK
Friday, April 17, 1998
Japp, som dragon Alexandersson redan meddelat hade vi en frän vecka i Kebmassivet. Toppbestigningar och extremt luftiga kamvandringar varvat med puderåkning i mycket brant och smal terräng. Givetvis var det riktigt telegrafiväder hela tiden (inte ett m oln så långt ögat kan nå). Tur Telemark vid Keb rekommenderas!
Fysdragon Sandberg
Thursday, April 16, 1998
Buggen är fixad! Nu får bara stygga pojkar bågar!
Lundberg
Thursday, April 16, 1998
Ooops!
Nu fick jag en liten båge helt utan vidare ...?! Bug?

C SB (igen)
Thursday, April 16, 1998
Ah ...
Anar ännu en hetsig debatt. Måste bara kontra: Utan samband vet soldaten inte åt vilket håll han ska gå/skida, skjuta eller pissa.
TGF är musklerna som sätter armén i rörelse. (Alldeles nytt macho-ordspråk ;)

Cesar Sigurd Bertil
Thursday, April 16, 1998
Släng radion era jävla töntar. Lär er kriga som riktiga soldater.
2JPLUT CJGRGGRP I22/ Fo66 och BatPv Rb 56 Bill MekB 19/Fo63
Thursday, April 16, 1998
Ett litet önskemål från C Hemsida: Rapportera SNÄLLA alla ni som får felmeddelanden när ni använder den lilla snabblänk funktionen i nedre ramen... Rapportera även ni som inte får den att funka...
Lundberg
Thursday, April 16, 1998
ABRAKADABBRA,Förutsättning och läge lyder som följer:J-ord Jonsson/Batstab är i Storstan.Behöver jag säga mer...? Slut!
Sarkofagen lever
Wednesday, April 15, 1998
Tjockoko!! Lite nyheter på plutonssidan:
- Jägarregistret är i gång. Kika under adresser.
- Man kan få en sån här cool jägarbåge i gästboken.
- En senaste nytt sida har startats.

C Hemsida - Eder tillgivne Lundberg
Tuesday, April 14, 1998
WEBMASTER WEBMASTER!Kan du inte plocka bort alla fjantinlägg på den här sidan av små snorungar ?Det märks ju att en del inte har en aning om vad DET handlar om....Det finns ingen mening att diskutera med de som inte behärskar HANTVERKET.Pro's dont dres s in pink - They just keep doing their job keeping their mouths shut.. klyrsch!
Nilsson 32:a
Sunday, April 12, 1998
GU95/9621 njplutdet var en bra sida, mer foton ni som har.
Lidén
Sunday, April 12, 1998
Gradenko. Du får ha vilka åsikter du vill men du bör i alla fall försöka acceptera att andra kan ha åsikter som du inte håller med om, även som det är svårt. Det finns fler sätt att se på verkligheten än ditt. Bara för att du anser att du har 'sanninge n' behöver väl du inte förolämpa andra. Eftersom du är så mot allt vad militären hetet behöver väl du inte gå tillbaka till denna sida - då slipper du ju bli irriterad över alla 'korkade militärer'. Det är väl inte så svårt, eller?
Jägar'n
Sunday, April 12, 1998
SANT!!!!! min IQ-nivå är allmänt erkänt en bland de lägsta av de som för ner sina funderingar på denna gästbok. Men det beror endast på att jag har spenderatallt förmycket tid i det militära vilket innebär en sucsessiv sänkning av intelligensen. Om jag var du"jägarn" så skulle jag (om inte redan gjort) stickaifrån allt vad som kan kallas för armé, man blir baradum i huvudet. Och det är lite synd eftersom försvaretär inte bara jävligt tråkigt utan tack å väl ett onödigtinslag i det svenska samhället. De t behövs inte. Innan jag gjorde lumpen var jag som många andra för försvaret och tyckte det skulle bli kul. Nu när jagska mucka är jag som många andra mot försvaret ochär mycket väl medveten om att det bland det mest korkade som finns är militärer som spr inger runt medsina komplex som de fått efter för mycket tid framförHeartbreak Ridge eller någon annan för dem idealfilm och bölar om en massa skitsaker som skall göras.Ursäkta ordvalet men de är tamejfan helt blåsta.
Gradenko 28pm
Friday, April 10, 1998
Tänkte bara meddela att Fysdragon Sandberg och jag nu är hemma och helskinnade efter en veckas telemarkskurs i Kebneskaise. På programmet stod bl a bestigning av syd- och nordtoppen, Tolpaguorni (med skidåkning i grytan och rännan) och kamvandring p å Drakryggen. Mycket matnyttig utbildning i lavinkunskap, olika bivackeringsformer, övning med trancievers, rep och klätterteknik m.m. Duktig guide, Stefan Nilsson (repotage i nya Blå Dragonen). Kursen rekomenderas varmt. Vad händer med fjällmarschen v.32 , är alla fortfarande intresserade?Hör gärna av er!
FURIREN Alexandersson
Friday, April 10, 1998
Vem är Gradenko? Nivån på hans inlägg motsvarar en elev från dagis...
jägar´n
Wednesday, April 08, 1998
Ord att minnas:
Skjut inte upp alltför mycket i framtiden, man vet aldrig vad som händer i morgon. Lev idag och låt dina nära och kära veta vad du tycker om dem.

Man vet aldrig vad morgondagen för med sig.

SW
Tuesday, April 07, 1998
Goddag. Mitt namn är Gradenko och jag är en föga okändperson. Jag har på denna sida delat med mig av minaerfarenheter sedan jag gjorde lumpen i Ukraina för entid sedan. Jag har haft mycket nytta av min militärautbildning. Bl a massa roliga sällskapslek ar som Lundberg har blivit informerad om.Bra sida!PS. jag har ovanligt långa stjärthår.DS.
Gradenko
Monday, April 06, 1998
Tack för trevliga sidor tgf lundberg. Det krävs ju förstås en tgf:are för att lägga upp en sådan här sida. Bidraget från telegrafister måste ses som stort eftersom er blotta närvaro i skogen kunde muntra upp en trött jägare. Att se er fiffla med lod oc h annat under kalla nätter kunde få den mest pessimistiska R.Op. att bli riktigt glad. Det var även en bedrift att under 96/97 ha de mäst omtalade beväringarna på K4 inom plutonen. Tänker då på Dahlstedt och Antell vilkas framfart under övningarna följdes med stort intresse av de flesta.Tgf måste anses vara lite speciellt. Kan bara beklaga att årets dragoner inte fick uppleva detta mycket speciella släkte.
AK 40:e ULS
Monday, April 06, 1998
neeeeeeeeej! neeeeeeeeeeeej!vaffan är det här? ren diktatur anda. Jag blev intebara censurerad utan helt bortklippt.Skärpning!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Boqvist
Sunday, April 05, 1998
Manöver.....ordergivning!Lundberg, Lundberg........skriv.Lundberg från ex-sysop Richie.Tnr 041320 Ja, kanske inte c-meddelande, men......C-meddelande!Ja, men farao, skriv då.....skriv!!!Lundberg de Kn LassonVad har Lt Lindbäck i sin overall som petar u t och varför har han frukostfrallor i cykelbrallorna frågasKom....Sedan har jag hört rykten som säger att Tommy Körbergska försöka imitera Kn Johanssons framträdande påskvadronsfesten. Sist men inte minst vill jag gratulerasysop 98-99 till Tv´n , den har skänkt oss mycket glädje. Se upp för räkningen från TV-affärn bara.Visdomsord: Elda inte upp kamraternas bränsle!(inga namn nämda..) Kolla inte tanken med ett stearin ljus! (återigen inganamn nämda..)Kör inte över dina kollegor med bandvagn! (I 22)Ha inte en så stor kniv på benet att du fårryggproblem! (Boqvist..jag var tvungen att säga nåtnamn)
Njsysopsbgrp-medlem Richie
Saturday, April 04, 1998
Outstanding, Lundberg! Till alla tappra Jägare på TGF 96-97; det är dags för lite "borst" snart. +5 C, det är bar himmel som gäller...
The Ace
Friday, April 03, 1998
Jag skrev fel i inlägget nedanför!
Jag menade så klart att gästboken är lika imponerande som kapten Lasson. :)

Lundberg
Friday, April 03, 1998
Ang Blå Dragonen: Om den inte kommit o du betalat medlemsavgift etc hör av dig till DJSKV; 08 - 661 89 10 (ordf Anders Modin arb)
Jägar'n
Friday, April 03, 1998
Vi som låg inne 97/98 fick Blå Dragonen när vi muckade.Man börjar vänja sig vid det civila livet efter 2 veckor i det fria. Men jag måste erkänna att det är lite tomt.
Sysop
Thursday, April 02, 1998
Ledsen att jag lär gästboken växa sig lika fet som kapten Lasson. Men jag ville inte dela den innan månadsskiftet. Men nu är den väl lite lättare?
Lundberg
Thursday, April 02, 1998
Jag har inte heller fått någon blå dragon i min låda! dock lite annat mög, typ det lilla bladet från drottningholms jägarskvadron. Har de som muckat nyligen fått årets blå dragon?
Lundberg
Thursday, April 02, 1998
Ok, Eftersom ingen svarat med ngt vettigt får jag väl slänga ut frågan igen!Är det någon förutom de som gjorde GU 97-98 som har fått Blå Dragonen ?Jag gjorde GU:n 96-97 och i min brevlåda är det tomt!För helvete, ska man behöva klänga på sig batton och ta ett snack med dem ?
Nilsson 32 NJPLUT
Thursday, April 02, 1998
Heja Lundberg!!
Jägar'n
Wednesday, April 01, 1998