Gästboken
Nytt inlägg
Arkivet

Gästboken Maj 2001 - Maj 2002


Jag kan nog också tillhandahålla fortskaffningsmedel v32. Semestern är också fixad:)
TGF HUH - med sol i sinnet
Thursday, May 30, 2002
segling är ändå kört, eftersom min båt är upptagen på annat håll v 32
wik
Sunday, May 26, 2002
Kan fixa en bil till sommarexpeditionen 2002
Känns dock som om segling är något jag borde undvika, min kagge är stor nog ändå.. ;-)

TGF HAG
Tuesday, May 21, 2002
DN-tältet, för hårdingar! undrar om zidane har nå löd i vänsterdojan? kanske lite bättre än bakirciuglu? mer förslag angående v.32 tack! sme och wik till sjöss och vi andra till fjällen. är det så det ligger till? låter sarek bra? ni som vill paddla kan väl göra en sån där båt av knäppetält och ryggsäckar som vi gjorde i lumpen ;) krogrunda låter schysst, helst efter man har fått nytt stål.
ALE
Thursday, May 16, 2002
ALE, vad angår tält vet du vad jag har att erbjuda. Det ligger bara och väntar på att återigen få utnyttjas ;)
BER
Wednesday, May 15, 2002
Jag ser att många är intresserade av vandring i år. Jag måste då hjälpa Wik att höja rösterna för paddling eller segling. Förra året var en hitt, kanske en repris. Vi hörs och ses...
Smedberg
Tuesday, May 14, 2002
Tjena boys! Jag tror faktiskt att jag för en gångs skull kan aktivera mig med tgf-plut vecka 32. Vore super-nice med en liten fjäll-strapats. Hör av er hur det går med planeringen. Det är nog dags för en liten krogrunda snart, eller?
Dahlmann
Saturday, May 11, 2002
hej på er alla! det är med glädje som jag läser om v.32. det verkar vara vandring o topptur som lockar de flesa, något jag också skriver under på. jag kan ta på mig ansvaret igen om ingen annan är jättesugen. säg bara till. jag har två förslag. det enklaste är som förra gången, tåg till antingen sarek eller keb. det roligaste är nog bil till norge, kanske joutenheim (eller vad det nu heter). vilka är intresserade, vilka kan fixa bilar om man ska till norge? turtips, böcker och kartor är altid enklast att få tag på om sverige även om norge nog inte skall vara några problem. kom gärna med förslag! hur ligger vi till med tält föresten?
ALE
Friday, May 03, 2002
Att ha norrland som ett nyckelord verkar bra vid planeringen av årets strapats. Om vi sedan framskrider till fots eller paddel spelar nog ingen större roll...
TGF HUH - kan både gå och paddla på samma gång
Saturday, April 27, 2002
Flera röster har höjts för vandring och topptur. Det är väl OK att marscha rumpan till kalenderform, men tänk även på de svällande armarna efter paddlingen. Inte dumt. Glöm inte heller bort de underverk som seglingen gjorde för ölkaggen, det var mäktigt. Behöver jag ens nämna solbrännan? Ett tidigare oprövat område är paddling i nån älv inlandes. Jag tycker det låter som en intressant grej att kolla upp. Ni andra?
TGF wik
Friday, April 26, 2002
Topptur låter strålande. Det skall bli skönt att återigen dra på sig ryggsäcken och käka aprikoser!
BER
Monday, April 22, 2002
Varför inte Högdalstippen? Söderorts häftigaste topptur... Bara det inte blir nå't högkostnadsscenario, de stålingarna ska till Skottland i höst.
Ahlskog
Monday, April 08, 2002
Håller med HUH om Mont Blanc men (en) topptur vore trevligt.
TGF HAG toopsugen men penningsvag
Monday, April 08, 2002
Kanske Abisko?
Enlund
Monday, April 08, 2002
Monte Blanca verkar riktigt skoj, men dock inte denna penningsvaga sommar. Tommy räcker upp en hand för att rösta på 'Expedition Blanca 2003' och pekar med hela andra handen mot Galdöpiggen 2002 (alternativt annan nordisk topp). En vandring är dock på tiden!
TGF HUH - glad morotskakeätare
Monday, March 25, 2002
Tja! Vad händer vecka 32 i sommar? Är det dags för bergen efter två raka vecka 32 på havet. Stora visoner utbyttes förra sommaren efter ett par öl i Wikströms sittbrunn. Mont Blanc, Keb, Galdöpiggen, Aconcagua m fl nämndes av toppkåta telegrafister. Varför inte Mont Blanc skulle vara coolt tycker jag, men det går nog på en hel del stålars. Men en riktig utmaning är på tiden! Kom med idéer och förslag.
Sandberg-toppkåtast av dem alla
Monday, March 25, 2002
Hörde precis från det finska skidförbundet att Huhtaoja var morotskakedopad under Wasaloppet!!!

Huhtaojas kommentar var att någon hade mixtrat med hans tandkräm, intrigen tätnar..
Hur kom det sig igentligen att HUH hade en mindre blygsam tid än andra?

Dopingpolisen i Abborrträsk
Tuesday, March 12, 2002
Nu har jag dock slutat skämmas och gått över till att njuta av livet...
TGF HUH - glad
Friday, March 08, 2002
"JAG SKÄMS!!!"

Ja, mina vänner, jag erkänner den dopinghärva som nyligen nystats upp efter min fina prestation i Dalarnas skogar. Redan vid första vätskekontrollen kände jag mig tvungen att ta till dessa medel för att kunna leva upp till de förväntningar och krav som ställts på mig. Det började med en halv dos som jag trodde skulle räcka hela loppet, men redan vid nästa vätskekontroll tog jag en halv dos till. På detta sätt fortsatte jag genom hela loppet och vid sista kontrollen kom nådastöten då jag hinkade i mig en hel sport-lunch och ett halvt paket russin som jag hade gömt undan i jackfickan!

Jag åkte öppet spår SOCKERDOPAD och mitt enda försvar är att de små bullhalvorna som serverades till blåbärssoppan såg så himla goda ut. Nu ska jag på behandlingshem där det enbart serveras god husmanskost med tillhörande grönsaker. Samtliga deltagare kommer att visiteras och tandborstarna analyseras för att upptäcka eventuella spår av godis eller andra preparat med hög sockerhalt. Detta hem kommer även att fungera som träningsläger där jag effektivt kommer att vila i form inför nästa äventyr. Jag hoppas innerligt att ni kan förlåta mig och att jag får fortsätta vara en del av denna exklusiva skara TGF:are.

TGF HUH - fast i sockerträsket
Friday, March 01, 2002
Jag nästan skäms i jämförelse med Tommy. Själv stakade jag i mål i söndags på blygsamma 9 timmar och 43 minuter. Kan det vara blod-doping Tommy??? Det var tydligen inte alla finnar som åkte fast efter Lathis. Känner mig dock väldigt nöjd att jag kom runt. Nu är det bara att ladda inför nästa etapp på klassikern. Misstänker att Vätternrundan kommer bli ett helvete. Jubileum skulle vara väldigt trevligt. Kan inte Haglund ta tag i den biten. Ha det!!!
Dahlmann
Thursday, February 28, 2002
Träffat Eriksson!!! i helgen. Och han påminde mig om att det snart är 5 år sen muck.. Ett jubileum vore nog något för dagsordningen
HAG som numera kan stoltsera med titelnGöteborgsresenär
Monday, February 25, 2002
Nu är det färdigskidat!!! Efter knappt 8 timmar i spåret bröt jag mållinjen som en segrare (fick dock ingen medalj, men inte sörjer jag för det). Nu väntar nästa vända av klassikerns etapper :)
TGF HUH - sårad men överlevande
Monday, February 25, 2002
Själv härmar jag Elofsson och bryter loppet, fast innan jag ens har startat
wik
Thursday, February 14, 2002
Huhta härmar svenska skideliten, hamnar inte på pallen ;)
wik
Thursday, February 14, 2002
Nu börjar det nalkas stakning!

En och en halv vecka återstår innan laggen ska på, toppluvan dammas av, stavarna slipas, locket sättas för brunnen osv. För tillfället ligger jag i stenhård teknikträning då jag iakttar den svenska eliten i OS-loppen. Än så länge måste jag finslipa på ex. Elofssons teknik och kanske blanda lite med Magdalenas seghet. En välbalanserad blandning av de svenska toppåkarnas tekniker borde kunna ge mig en formtopp lagom till nästa söndag. Sedan är det bara att applicera ett extralager tjära på fästzonen och börja staka!

TGF HUH - vilar kroppen och övar knoppen
Wednesday, February 13, 2002
HUH du har insett vikten av att vila sig i form... ;-)
Ska försöka ta tag i mig själv och lägga upp lite seglarbilder på ett gäng solbrända gossar

TGF HAG
Monday, February 04, 2002
Hej! Vet Du någon som vill ha en gratis Gotlands karta? Kolla vår hemsida: www.godmansbiluthyrning.nu
Fredd Godman
Friday, February 01, 2002
Nu har jag återvänt från kung Bores näste i Sälen (Lindvallen). Tanken var att resan skulle innefatta ett hårt träningsläger inför Vasaloppet, men de snövita backarna glittrade mot mig så pass förföriskt att jag inte kunde låta bli att åka bräda hälften av tiden. Ett par turer á 25 km hann jag iaf med och min skidstatus visade sig vara helt ok. Nu väntar ett uppehåll på 4 veckor med professionell soffliggning, bullar och roliga skidfilmer innan den stora bataljen uti nådens år den 24:e februari.
TGF HUH - hade till och med ryggsäck på i spåret
Friday, February 01, 2002
Next stop Glasgow! Men nu är det Bålsta som gäller. Kan tala om att här råder ensamheten - för tillfället i alla fall. Hoppas att alla andra hjältar från TGF lever och frodas.
TGF Ahlskog
Tuesday, January 22, 2002
Jag var ute och skidade en sväng under julledigheten. Jag använde ett par gamla bambustavar som jag grävde fram på vinden. De räckte något över höfthöjd, gissa om det gick undan i spåret. Den upplevelsen avskräckte mig från alla tankar på Vasaloppet i år. Hoppas alla TGFers har haft en riktigt god jul, väl mött under 2002!
TGF wik
Friday, January 04, 2002
Jag har en moster som bor i Vansbro. Jag och 2 polare kommer att bo hos henne. Du får gärna hänga med och bo där om du vill. Formen är dock mycket tveksam. Jag har en fraktur på ena stortån och ska egentligen vara gipsad till den 14:e jan. Ska dock försöka ge mig ut i spåret i helgen för att testa. Hör av dig om du behöver en sparring partner. Till er övriga telegrafister: "Hä ä bara å åk!!!"
Dahlmann
Friday, January 04, 2002
Hey Yo! Söndagen den 24:e far jag fram som ett (stolp?)skott från Sälen till Mora, så vi kanske kan turas om att spåra. Vad kul att du också ska vara med om detta skidäventyr som för övrigt alla tgf:are borde genomföra någon gång i sitt jägarliv. Jag kommer fara upp med bil och bo på Mora Folkhögskola från lördag till och med måndag. Kommer du också bo i Mora eller är du förpassad till Sälen?

Norrlands vita snötäcke har lyckats lägga sig i Stockholm, vilket har gett mig chansen att ta mina första stapplande stavtag i jakten på den perfekta åktekniken och jag känner att skidinstinkten inte har försvunnit helt ur kroppen ännu. Vi får se hur långt det räcker i det öppna spåret.

TGF HUH - har inte övat lappkast ännu
Thursday, January 03, 2002
Är det nån mer än jag som ska åka vasan??? Jag kör öppet spår den 24:e feb.
Dahlmann
Wednesday, January 02, 2002
Det nya året ligger för våra fötter och lockar med allehanda äventyr, inte minst aktiviteterna v 32. Jag hoppas att alla har haft en lysande ledighet och att äventyrslusten inte har begravts under julmatens framfart. God fortsättning!
TGF HUH - bantar inte
Wednesday, January 02, 2002
Gott nytt år jägarvänner! Väl mött 2002.
BER
Sunday, December 30, 2001
God Jul alla jägartelegrafister!
Sandberg
Thursday, December 20, 2001
Ja, nu har dom lagt ned spanarnästet i skogarna utanför Hortlax. Någon enstaka bitter min uppenbarade sig på Skeppsbron 10 för det stora vslutningsbalunset. Undertacknad (och jag tror även HAN) avgav ett litet leende med tanke på de 8 månadslöner som trillar in i avgångsvederlag. Inte behövde man bli fallskärmsjägare för att få fallskärm!
Pettersson
Monday, December 10, 2001
Åhhhhhhhh fy faan! Tror aldrig jag vart så här fyllsjuk förut. Känns som jag krökat på 96 oktanigt tre dar i sträck... May god have mercy on my soul!
TGF Slaktarn
Sunday, December 09, 2001
Den smällen kommer jag aldrig glömma! Vet ej om jag åker Vasaloppet, men tar gärna på mig laggen nån gång i vinter. Får klura på det där med Vasaloppet. Om många är på så får man väl ställa upp.
Dahlmann
Saturday, November 24, 2001
ONE TWO TREE FOUR I LOVE MARINCOUR!!!
Hedis
Thursday, November 22, 2001
Och jag kontrar direkt med VASALOPPET (läs öppet spår)!!! Jag ska skida söndagen 25/2 och undrar om någon annan tgf:are känner sig manad att öva lappkast, "fall med smala skidor och hög fart i direkt anslutning till slutet av backen i milspåret a la Dahlmann" eller kanske "oviss planlös skidåkning nedför backe i becksvart nattmörker", MEN nu i våra fäders spår från Sälen till Mora. Detta kan bli ett trevligt evenemang förutsatt att pengabingen ger klartecken för dessa utgifter.
TGF HUH - känner att han behärskar den ädla konsten i lappkast
Wednesday, November 21, 2001
Nätkoma känns också passande...
TGF HUH - Zzzzz
Wednesday, November 21, 2001
Inaktivitet känns som ett passande ord...
TGF Ahlskog
Tuesday, November 20, 2001
Instämmer i föregående skribents inlägg - både den goda maten samt en viss likstelhet så här dagen efter. Små, små, korta, korta steg idag.
TGF Ahlskog - Nöjd HIF-supporter
Monday, October 29, 2001
Jag vill tacka (familjen) SAM för en mycket lyckad löparfest! Jag trodde dock att fler telegrafister skulle haft lite mer pannben kvar från "det gyllene pannbensåret" för att springa loppet, men vi får väl öka antalet successivt. Maten efteråt var mycket god och jag vågar påstå att detta var en tgf-träff som är värd att återkomma (tanke/förslag: vi kanske kan springa olika lopp olika år?).
TGF HUH - går lite stelare än normalt
Monday, October 29, 2001
Jag anser att det inte ska vara några som helst problem att springa någon av de kortare sträckorna (eller om man vill bevisa tjockleken på sitt pannben samt hur liten hjärna man har, springa en egen mycket längre sträcka). Jag har personligen inte pratat med SAM ännu angående aktiviteter efter loppet/loppen, men det börjar väl bli dags för en snabb och snärtig telefonkontakt för att kunna finjustera planeringen och för att se vilka som är intresserade av att springa.
TGF HUH - "Lidingöloppet - hur svårt kan det vara?"
Wednesday, October 24, 2001
Tja. Är det bara två-milaren som är aktuell på söndag, eller kan man också välja att springa andra (kortare) sträckor? Jag överlever inte 2 mil i mitt kroppsliga tillstånd! Inte Smedberg heller, enligt egen uppgift.
TGF "äh, man behöver inte träna till marathon"-WIK
Tuesday, October 23, 2001
Hej! Ska rycka in som Fj KB nästa vinter. Kikade runt lite på olika hemsidor rörande fjälljägarna. Kanske ni kan hjälpa mig en fråga? Har ni något i baskern som just representerar er? Kustjägarna har sin treudd/neptun. Lev väl. /Per
Perra
Monday, October 22, 2001
Il meddelande: Är det någon av herrarna som varit på polisens sista intervju (polis rekrytering) och har någon koll på vad det innebär ?? Tacksam för svar: Schildt@hotmail.com
Schildt / E-plut 98-99
Thursday, October 18, 2001
Direktanmälan för en liten rundtripp i Tumba går lös på 180 svenska riksdaler och det inkluderar en medalj efter loppet (tror jag) :)

ALE, om vi räknar med att vi springer 12 km/tim och tidsskillnaden är 7 minuter och 19 sekunder blir en norsk torsk 1,46 km lång. På Findus hemsida kan man även läsa om Jumbotorsk som i en kombiugn (kokläge) på 72 grader motsvarar 20-25 minuter.

TGF HUH - har aldrig fiskat norsk torsk
Wednesday, October 17, 2001
jag är uppriktigt intresserad men har inte så mycket pengar. vad kostar det? HUH, har du en aning om hur lång en norsk torsk egentligen kan bli?
ALE
Tuesday, October 16, 2001
Jag tycker att det börjar bli hög tid att fånga in intresseanmälningar till Tumbaloppet så att vi vet ifall det kan räknas som en tgf-sammankomst eller inte. De som är intresserade av att springa Tumbaloppet räcker upp en hand (alt. lodar upp en 40-meters antenn)!
TGF HUH - är intresserad
Tuesday, October 16, 2001
Ahoa! Kul att det finns harda telegrafister som springer Lidingöloppet. Sjalv var jag pa K4:as besokshelg förra helgen, fick skjuta AK och PSG 90, mmm.. Jag kan meddela att Lt PAN är kvar som sambandsboss
Fysdragon SAN, satte alla skotten i snusdosan pa 100 m med psg:n
Monday, October 15, 2001
Spöade mig med hästlängder? Nej, snarare en norsk torsklängd. Den Kalle Alexandersson jag såg i resultatlistan befann sig i spåret 7 minuter och 19 sekunder längre tid än jag gjorde :)! Jag är själv rätt nöjd med min tid med tanke på de 4 milen jag har sprungit under andra halvåret och jag tror inte min kropp är bättre rustad än så här vad gäller långlopp.

Tumbaloppet är ett "kort" terränglopp på 20 km. AHL skrev ett inlägg om det som befinner sig ca 16 inlägg längre ner. "Avmarsch" kl 11.00 den 28:e oktober. Efteråt blir det utspisning hos Samnerud (varm saft och en näve Nickel?) vilket låter som en trevlig tillställning!

TGF HUH - kände att sitt första Lidingöloppsresultat måste försvaras
Wednesday, October 10, 2001
jaha HUH, jag spöade dig med hästlängder trots att jag stod i blåbärsledet! nja, ingen av oss hade väl tider att skryta så mycket med men jag tycker faktiskt att det var ett riktigt trevligt lopp. vad är det där tumbaloppet ni snackar om?
kalle
Tuesday, October 09, 2001
Jag kan meddela att Lidingöloppet inte är så farligt som man kan tro. Iof kändes det lite tungt de sista 7 km (med 5 km kvar lovade jag mig själv att jag hädanefter bara skulle äta pizza framför TVn och bli ruskigt fet så att jag hade ett skäl till att aldrig springa ett sådant här lopp igen), med efter loppet kändes det bra igen.

Tumbaloppet verkar intressant! Kan dock inte lova något i nuläget, men en halvmara är alltid en delad mara och det är bra!

ALE, jag missade tyvärr ditt meddelande innan loppet. Hoppas loppet gick bra (såg på resultatlistan att du kom i mål iaf).

TGF HUH - lyxade till det med 4 vetebullar efter loppet
Tuesday, October 09, 2001
Vilka är det som ska springa Tumbaloppet igentligen?

Efter en tid av sjukdom vet jag inte om jag ska vara med eftersom kondisen är i botten.. Lite motivation vore på sin plats

TGF haglund
Monday, October 08, 2001
HUH, jag vet inte vilken grupp jag startar i. du kan väl ringa mig på 0733 788148 så kan vi ses vid starten.
ALE
Friday, October 05, 2001
ALE, nu har jag lyckats flytta fram mig till 4:e startgrupp som startar 13.15. Vilken startgrupp börjar du i? Första? Jag antar att jag får försöka springa ikapp dig senare i loppet.
TGF HUH - värmer upp á la Lindbäck innan loppet = blandade småhopp
Wednesday, October 03, 2001
Då är det snart dags att rasta de blå lejonen!

Jag uppmanar samtliga telegrafister att testa sina gränser inom löpning genom att ställa upp i Lidingöloppet nu på lördag (6/10). En fartfylld fest (åtminstone de första 5 km) som avslutas med grk-tunga ben efter åtskilliga upp- och nedförsbackar. Packa ned RA 195:an i LK 70:n och spring tills ni kommer uppför Abborrbacken, gör kort rast, loda upp 40 meter dipol och tag kontakt med annan telegrafist av eget val. Gör signalprov! Packa ihop utrustningen och avsluta "söndagspromenaden". Gör det så att kungen slipper bli ledsen :)

TGF HUH - lodar upp sig själv för Abborrbacken
Tuesday, October 02, 2001
AHOOOA JÄGARE fy fan vad jag saknar min Ksp 90 Ak5D Ak5 med lilla eld röret! huva det suger att vara utan
Kötarn
Saturday, September 29, 2001
Lidingöloppet är jättepå! Själv kommer jag att skrika oavbrutet sista milen medans jag lyfter på benen med köttkrokar. Nej, skämt åsido. Klart jag kan bära dig sista milen med lätta skuttande steg över mållinjen. Min starttid är för närvarande 12.30 (startgrupp 7), men jag försöker avancera med S:t Eriksloppets resultat. Få se om det lyckas eller om jag hamnar i sista startgrupp istället :)
TGF HUH - gör kommandorullningar första 20 km
Sunday, September 23, 2001
HA, Alexandersson! Jag kommer att dö, du kommer att dö men framför allt kommer ÖSK att dö redan på måndag... Jaaaa vilken grymt skön replik
TGF Ahlskog
Sunday, September 23, 2001
lidingöloppet! jag skall också vara med. om jag inte dör kan jag väl springa det andra också men jag vill inte lova något. JAG KOMMER ATT DÖ! jag kommer dö mer än vad WIK gjorde på maran i alla fall. HUH, vi kan väl höras så kanske vi kan starta tillsamman (så kan du få bära mig när jag stupar). nä, men det skulle va kul att ses. ledsen att jag inte kunde komma på kräftskiva, jag har varit tvärpank och jag är nybakad singel efter hundra års förhållande! toppturer i vinter?
ALE
Friday, September 21, 2001
om jag är hemma hänger jag nog på samneruds löptävling, men jag kommer att torska stort för jag tänker fan inte träna. jag hör av mig när jag vet
TGF wik
Wednesday, September 19, 2001
Som ende telegrafist på S:t Eriksloppet kan jag meddela att vädret var fint, sportdrycken flödande och stegen långa då jag joggade runt banan på knappt 1:43. Hoppas fler hoppar på trenden att springa längre lopp i Stockholm.

Nästa äventyr är Lidingöloppet som går av stapeln den 6/10. 30 km terränglöpning (hasning medelst ålning för den riktigt äventyrslystne) som för övrigt ingår i en svensk klassiker. På med de blå lejonen och ta en runda i Lidingös skogar.

TGF HUH - undrar om kommandorullningar gör sig i nedförsbacke?
Monday, September 17, 2001
För den ovane kan det vara läge med ett övningslopp nu på söndag (16/9).

S:t Eriksloppet - en halvmara runt omkring innersta'n. För 360 buckaroos är DU med i leken! Antag utmaningen och anmäl dig imorgon eller spring hela loppet bredvid banan, gratis!

TGF HUH - springer inte för tillfället
Friday, September 14, 2001
Inlägget är klart som grus:
Spring 20 km och ät gott efteråt. Det kan väl inte bli bättre?

TGF HUH - har fredagsgrus i ögonen
Friday, September 14, 2001
Hmmm, inte helt tillfreds med gårdagens inlägg. Förvirrad..???
TGF Slaktarn
Thursday, September 13, 2001
Här kommer något riktigt kul! Efter överläggningar med SAM presenterar vi följande utmaning: Spring tumbaloppet den 28 oktober. Efter loppet gemensam utspisning hemma hos Samnerud. Loppet sträcker sig över 20 km kuperad terrängbana. Datumet är alltså den 28 oktober. "Avmarsch" kl 11.00. Anmälningsavgiften (t.o.m. 10/10, därefter 180 kr) är 140 kr. Pengarna till pg 69 83 03-5. Förnamn, Efternamn, ev. förening samt ange att startklass 1. För ytterligare info ring tävlingsledare Roland tel 08 530 654 34 el Lars 08 532 520 10. I yttersta nödfall ring Samnerud... Antag utmaningen era veklingar!!!!
TGF Said "Erik Ahlskog" Aouita
Wednesday, September 12, 2001
Vilken jävla kyss USA fick av terroristerna!
TGF HUH - ogillar terrorism
Wednesday, September 12, 2001
Tjena mos alla! Fan vad surt det är att k*k plugga ! Berätta ngt kul snälla.....
Andrén
Friday, September 07, 2001
Tack till alla närvarande. Jag hann städa ur lägenheten - faktiskt... Kan avslöja att det finns vissa motsvarigheter i att äta kräftor dagen efter. Precis som att dricka gårdagens groggvirke. Inte helt avspänt med andra ord...
TGF Ahlskog
Sunday, September 02, 2001
Jag får instämma i föregående inlägg. Hoppas ni hade det roligt i stan. Hur fulla blev ni? Tyckte Jöngard såg lite slak ut på pendeltåget.
Dahlmann
Thursday, August 30, 2001
Ett stort tack till Erik för den göttiga kräftskivan i lördags!!!
TGF wik
Thursday, August 30, 2001
Nyss hemkommen från en tuff marsch i Sarek med mycket mindre vekhet i fötterna. Kan meddela att Stortoppen på Sarektjåhk´kå står kvar på samma ställe, jag såg den från en annan topp i Sarekmassivet (Vuojnestjåhkkå 1952 m.ö.h.). Jag dyker självklart upp på lördag. Alla som har foton från årets v 32 kan väl ta dem med sig?
TGF wik
Friday, August 24, 2001
Det går ett tåg från STHLM C kl 17:12 på lördag. Framme 17:59 i Järna. Byte i Södertälje hamn, samma perrong, mot Gnesta.
TGF Slaktarn
Thursday, August 23, 2001
Fråga kollon, Är det någon från Uppsala som ska till Järna-grillen på lördag?
TGF Haglund på jakt efter resesällskap
Tuesday, August 21, 2001
AHOOA gamla vänner! er man i kina är tillbaka i örebro. det låter som om ni hade det kanon på böljan blå. kan rykten om att kustjägarna skall ersättas av tgf bekräftas? kollade visst lite sent, hoppas att jag kan komma på lördag. det förekommer en massa strul just nu men jag skall göra vad jag kan.
überfurir ale
Tuesday, August 21, 2001
Buenos Dias! Jag drar på utbildningsdagar t o m torsdag. Alla är välkomna på lördag. Kl 18.00, ring för ytterligare info.
TGF Ahlskog - Järnagrillen i våra hjärtan...
Sunday, August 19, 2001
Ahoooooooaaaa telegrafister!!! Jag är ledsen att jag inte kunde följa med på seglingen. Verkade ju vara hur trevligt som helst. Är mitt inne i en omtenta period och sliter just nu hund. Men.... självklart kommer jag ner till Järna, och tycker att alla andra också ska göra det!!! Vi syns vid grillen...
Dahlmann
Wednesday, August 15, 2001
Fem små ömtåliga ägg lämnade hamnen. För biddevind från Ut-Fredlarna kokade havet, och äggen stelnade sakta men säkert. Till sist var de hårda som sten! Ha det bra så länge, vi ses i Järna
TGF Skepparägget WIK
Wednesday, August 15, 2001
skyst, nice, supernice
TGF Spontana kommentarer om v.32
Tuesday, August 14, 2001
Tack för en hellyckad v 32, vi ses till fjälls!
Fader Abraham
Monday, August 13, 2001
Ahoa! Atalantas skipper tackar för en klockren vecka 32. HUH, HAG(Rolf?), BER, AHL och SME klarade sina gastuppgifter galant och jag tror att skippern för Viggen crew instämmer i att de alla nu är fullfjädrade havskappseglare. Ja, Atalanta och Viggen har nu årets succévecka akter om tvärs men kranbalksvis babord skymtar redan nya äventyr, Keb, Galdöpiggen, Mont Blanc eller var det Aconcagua...
SAN-the sailorman
Monday, August 13, 2001
Arrgh!
På böljan blå, med storen revad och lillfocken skotad så att havets vågor rann ner i sittbrunnen, for vi fram som vältrimmade sillar i stockholms norra skärgård. En ny och helt fantastisk upplevelse trots att jag som ovan sjöbuse glömde nyttja solskydd och brände ansiktet. Vädret var perfekt: vissa stunder soligt så att den mentala hälsan (läs stridsvärdet) hölls på hög nivå och vissa stunder blåsigt (upp mot kuling) för att hålla fysiken i trim. En salut för samtliga nyckelknackare som begav sig på detta enastående äventyr!

Nu när dirken är spänd, kicken släppt och vecka 32 kan siktas vid styrbord låring är det dags för att se fram emot nästa aktivitet, MEN jag kan troligtvis inte närvara den 25:e eftersom mamma Huhtaoja ska firas. Jag anhåller därför om att skjuta upp järnagrillsträffen en vecka.

TGF HUH - lurade Hagge att hämta mat längst fram till vänster i Expressen vid kraftig sjögång
Monday, August 13, 2001
För övrigt är alla telegrafister hjärtligt välkomna till Järna lördagen den 25/8 för grill/kräftskiva. Då bör även foton från de senaste årens sammankomster medtagas. Medtag egen mjöd, övriga arrangemang står jag för.
TGF Ahlskog - Järnagrillen i våra hjärtan...
Saturday, August 11, 2001
Skepp ohoj, pirater akter om tvärs!!! Tack för ännu en suverän v. 32. Har fortfarande sjögång i kroppen - skum känsla. En stor eloge till Wikström som obeveklig kapten och rorsman. Åtminstone lika stort tack till BER, HAG, HUH, SAN, SME för otroliga skrönor och glada tillrop. Fortsatt trevlig sommar!!!
TGF Ahlskog - med skägg på tarvas inget solskydd...
Saturday, August 11, 2001
Tillägg: fotbollsturnering och kräftskiva äger rum lördagen den 11 augusti och det går att komma ut fredag kväll eller lördag morgon och logi finns för natten till lördag och söndag, frågor? Ring.
SAN
Sunday, August 05, 2001
Seglingen kommande vecka med 7 deltagare kommer att avslutas med en fotbollsturnering, Orrö cup och kräftskiva. Det är enkelt att ta sig ditut, Saltsjöbanan från Slussen till Saltsjöbaden och därifrån Waxholmsbåt till Orrö. det vore jättekul om flera telegrafister anslöt till dessa två evenemang. Om ni vill komma så ring till någon av seglarnas mobiltelefoner (WIK, SAN, BER, HUH, HAG, SME, AHL). Välkomna!
Fysdragon Sandberg
Sunday, August 05, 2001
Det berodde nog mer på tillämpad alkoholkonsumtion på högskole nivå =)
TGF haglund men framtida leverbesvär..
Saturday, August 04, 2001
Bra Haglund! Sandhamn ligger inte vid Saltsjöbaden, inte mycket tillämpad geografi på högskolan vad...?
TGF The Card
Friday, August 03, 2001
Ohoj sailors! Det börjar dra ihop sig till årets stora händelse, men i nytt format nämligen SEGLING! Om vi alla ser till att ta med både solglasögon och badbyxor ska vi nog kunna locka fram det sköna, men ibland aningen svårflörtade, TGF-vädret. Nyss hemkommen från en liten provtur kan jag meddela att Viggen går som en hal ål genom vattnet. På halvvind kanske t.o.m. Expressen tvingas snegla bakåt! De två jägargrupperna kommer att sammanstråla någon gång under måndagen, för att sedan dra sig ut mot havsbandet. I övrigt inget att tillägga, utom att Ahlskog jagar en fjärde till the Viggen Crew. Yalla, ta grillvanten
TGF wik
Friday, August 03, 2001
Skulle förstås vara Saltsjöbaden..
TGF Haglund med inte full koll
Friday, August 03, 2001
Det låter som om vi INTE ?? får telegrafist väder..
Finns det några mer bestämmda planer på tid och plats för Sandbergs båt? Dvs mer än Sandhamn på måndag.. ;-)
Typ tid och plats för proviantering mm

TGF Haglund som snart behärskar skiftning i sömnen
Friday, August 03, 2001
Tjenare! Ny K4-Sida uppe! http://k4.just.nu Medlemmarna strömmar in!
robert@sweb.se
Thursday, August 02, 2001
Skepp ohoj seglarvänner! Kul med sån sprudlande entusiasm inför vår tuffa stundande segling. Haglund som söker den fysiska utmaningen är placerad som fördäcksgast på min supersnabba Express. Hans uppgifter blir bland annat att skifta mellan spinnaker och kryssfock när vinden ryter och vågorna sköljer över masttoppen på de tuffa sextionde breddgraderna kring Svenska Högarna. Själv sköter jag navigeringen och i dagsläget ser det ut som att Berterud och Huhtaoja blir de som kvalificerat sig för att alternera mellan de återstående två uppdragen: matlagning/laga sönderstormade segel och att stå fastsurrad vid rodret för att inte sköljas överbord. Jag jobbar i helgen så vi kan nog inte lätta ankar förrän på måndag. Ovannämnda preliminära besättning kom jag fram till i samspråk med WIK. Vår startplats blir Saltsjöbaden, vi möter upp med den andra båten i lämplig hamn och seglar troligen i den norra skärgården. Proviant införskaffas besättningsvis. För frågor och synpunkter till mig ring; 770 20 96 (c/o Andersson) eller 073-9996462.
Sandberg-Atalantas skipper
Thursday, August 02, 2001
Fråga: Hur ser vår lilla färd ut?

Jag utgår ifrån att det är Stockholms skärgård som blir utgångspunkt och att resan håller sig inom Europa (undrar ifall jag ska ta med mina pesos). Ska vi kanske till Utö första dagen?

TGF HUH - plockar med en knippe monopolpengar för säkerhets skull
Thursday, August 02, 2001
Jag har hört att det ska bli segling! Vi blir 7 stycken tappra sjöjägare uppdelade på två skepp: 4 i Sandbergs skonare och 3 i Wikströms engelska kutter. Det får plats 2 sjörövare till så passa på och jaga folk så att vi blir ett helt knippe sjöbusar!
TGF HUH - tar med vattenskidorna
Wednesday, August 01, 2001
Det blir segling... Jag har pratat med Wik, och jag kommer att åka hem till honom på söndag morgon. Vi är 7 trogna TGF:are som det ser ut nu. 4st i Sandbergs båt och 3st i Wikströms. Jag har inte fått tag på Sandberg. Kan vara bra om någon får tag på honom. PS. Glöm inte solglasögon... order av Wik
TGF // Smedis
Wednesday, August 01, 2001
Har inte talat med Sandberg än, men söndag är helt OK för min del. Vi verkar bli 7 st. Eftersom Sandbergs Express har ett högre lystal än min Vigg, kommer vi som det ser ut nu segla 3 på min båt och 4 på Sandbergs. Vi kan faktiskt få plats med två till TGFare, eftersom jag drar ut NU på en kortare segeltur överlämnar jag rekryteringsansvaret till nån annan. Min båt kommer att vara tillbaka i hamn redan på fredag den 3 augusti. Smedberg, som ska segla med mig, ska nämligen jobba på lördag. Han sade att Ahlskog också behövde vara hemma fredag. Jag försökte ringa dig Ahlis, men fick inget svar. Vad sägs, seglar du med oss? Ring eller SMS:a min mobil.
TGF wik
Wednesday, August 01, 2001
Segling blir bra. Söndag blir också bra. Berterud, dina telefonnummer är inaktuella.
TGF Ahlskog
Monday, July 30, 2001
MANÖVER!

Eftersom jag har lyckats dubbelboka(?!) kommande lördag anser jag det lämpligast att lämna fastlandet på söndagen denna helg. Återgå!

TGF HUH - har ingen fältduglig planeringskalender
Monday, July 30, 2001
Jag håller med föregående talare
Även om jag hellre skulle se något mer fysiskt krävande än segling... men det finns ju alltid nästa år =)

TGF HAG
Monday, July 30, 2001
Hallå! Det börjar bli hög tid att bestämma något angående v. 32. Jag tycker att vi bokar segling. Det skulle vara roligt att pröva något nytt. Nästa fråga blir i så fall tidpunkt och plats. Dessa frågor är det ju bäst att båtägarna själva bestämmer. I alla fall frågan om en samlingsplats.
BER
Sunday, July 29, 2001
Stopp och belägg, Haglund!!! En helg måste vigas åt världssporten med den lilla runda vita bollen.
TGF Nick "The Butcher" Faldo
Thursday, July 26, 2001
Tjusigt Ehnlund!!!
TGF Ahlskog
Thursday, July 26, 2001
Mina Herrar, jag vill meddela att numera är TGF:s stolta flagga placerad på toppen av Mt Fuji. Efter sex timmars stentuff klättring i den beckmörka natten kunde jag beskåda soluppgången och njuta av den fantastiska utsikten. Efter några timmars sömn på toppen och ett obligatoriskt 'bergheil' kändes dagen fullbordad och jag gick ner.
Enlund
Wednesday, July 25, 2001
Hallå, nu är jag tillbaka i Schweden. Skönt! Ja, nu har ni hört alternativen för v 32. Paddling i St Anna (Norrtäljes skärgård är enligt uppgift inte ens hälften så mysig) eller segling i Stockholms skärgård (alla gastar garanteras grundläggande färdighet i att framföra en segelbåt). Svårt att välja, men kul att 32-traditionen lever och frodas. Jag drar ut och seglar redan imorgon, återkomst beroende av väderlek. Jag hoppas att nån kan ta tag i en liten rundringning snart för att locka fler TGFers. Som sagt, blir vi fler än nio är segling utesluten. Tur att paddling oxå verkar funka för alla.
TGF WIK
Thursday, July 19, 2001
Först måste jag bara gratulera Berte, han spelade som i trans och för mig och HUH var det bara att ställa in sig på kampen om andra platsen
Banketten var också något i hästväg, kort sagt en mycket lyckad dag =)

Nu över till v.32 : Jag ställer mig positiv till både segling och paddling men Måste jag välja så föredrar jag nog paddling. Men jag följer givetvis med även om segling skulle vara den aktivitet som har flest anhängare.

Smedis undrade om vi drar ut så att vi har helgen v.31 först och en vecka framåt eller om vi kör v.32 rakt igenom(varför inte båda?), jag minns inte hur vi har gjort tidigare år men spelar det någon roll för någon?

TGF h a g g e försöker vara en stor förlorare...
Tuesday, July 17, 2001
Personligen tar har jag inga problem att agera capitan, ju fler segel desto bättre.
TGF Kapten "Haddock" Ahlskog
Tuesday, July 17, 2001
Det vore onekligen roligt att göra något nytt. Jag är "på" när det gäller segling.
BER
Monday, July 16, 2001
Jag har iof inte seglat annat än en liten optimistjolle, men jag är riktigt intresserad att prova på lite nytt. Jag kan mycket väl tänka mig paddling eller segling, beroende på vad som passar resten bäst.
TGF HUH - har redan börjat öva inför tgf open 2002
Monday, July 16, 2001
Tja grabbar! Paddling verkar vara på tapeten och det är ju skitkul, men jag ville bara lägga fram en annan alternativ v32-happening, segling. Jag och Wikström har ju båt och upp till nio tuffa telegrafist-gastar skulle kunna få plats. Kom med respons, skrota förslaget eller hylla det så att skippers Sandberg & Wikström kan styra upp med besättningar, färdväg och dylikt.
Sandberg
Sunday, July 15, 2001
TGF-open avgjord!!! För första gången i tgf-opens historia har titeln försvarats. Med andra ord så tog Strängnässonen hem den åtråvärda titel igen. Denna gång avgjordes tävlingen dock över 36 hål. HUH och HAG kämpade dock väl men räckte inte riktigt till på de snabba greenerna. Kvällen avslutades sedan i alla vänners lag med snick-snack över whisky, öl och pytt i panna. Sammanfattningsvis en riktig toppendag. Vi hoppas att vi träffar de som inte deltog v.32.
BER, HAG och HUH "i väntan på en birdie"
Sunday, July 15, 2001
Jag är ledsen grabbar, men jag måste svika i år igen. Jag skäms!!! Jag har en handfull omtentor mellan den 10-18 augusti pga min jordenrunt resa. Sedan ska en kompis gifta sig den 10:e. Tyvärr kan jag inte spela golf, men det skulle vara roligt att snacka lite om den tid som flytt efter muck någon gång. .... .--.- .-.. .-.. -.- --- -. - .- -.- - . -.
Dahlmann
Friday, July 13, 2001
Det var prat om att de som inte kan följa med hela veckan skulle vara med under helgen. Tycker jag är en skit bra ide. Då har jag en fråga....... Skall vi sticka ut typ den 3-4 Aug så att helgen är först. Och vi som kan vara ute hela veckan kommer hem 10-11 Aug. Är det så det är planerat? Synpunkter på detta... Tack...
TGF // Smedis
Wednesday, July 11, 2001
Jag är uppskriven på paddlingen.... Jag har dock inte fixat med semester, men det skall inte vara några problem. Jag kan hjälpa till med bil om det går bra nu på Måndag. Skall kanske köpa en Seat Cordoba... Smedis har bil igen. :) Angående paddlingen så hjälper jag gärna till. Tyvärr har jag inte så stora kunskaper vart man kan paddla.
/Smedis
Wednesday, July 11, 2001
Rättning!!! V.28 är naturligtvis inte den 14-15 juni utan 14-15 JULI.
BER- vill gärna slippa vinna på WO
Sunday, July 08, 2001
Golfvänner! Då alla verkar vara inne på att spika v.28, d.v.s. 14-15 juni så bestämmer vi att det härmed är spikat. Banan heter för övrigt Fogdö golfbana och har 18 hål. Den är enligt mitt tycke i bra skick för att vara en folkgolfbana. Vi får väl höras via telefon men jag tycker att vi kan samlas någon gång på lördag förmiddag då det brukar vara ganska mycket folk därute på helgerna.
BER- numera ständigt bärande en golfhandske på vänster hand
Sunday, July 08, 2001
Jag är mer eller mindre ledig hela tiden dvs helg som vardag..
Så för mig spelar det ingen roll när vi gör det, så länge som vi gör det

Men vad heter banan där detta evangemang ska gå om stapeln? Har varit ute och spelat en pay-and-play bana nu och den var skit.. ,9 väldigt korta hål och gräset ska vi inte gå in på..

TGF hagge med en fruktansvärd slice
Friday, July 06, 2001
Jag bidrar med en spik v.28 (eller var det minigolf man använde det uttrycket i?). Jag är fortfarande osäker på om jag får ledigt hela v.32, men jag ska kolla upp det så fort som möjligt.
TGF HUH - spikar en golf och håller fast paddlingen med tvingar
Friday, July 06, 2001
Är det möjligt att hitta en golfhelg då alla kan? Med alla menar jag de som hittills visat intresse d.v.s. HUH, HAG, AHL och jag själv. Jag själv kan de flesta helger. Om det inte är möjligt tycker jag att vi spikar v.28. Eller vad säger ni?
BER
Thursday, July 05, 2001
Spikar vi golfen eller skjuter den till ett annat datum?
TGF h a g g e
Thursday, July 05, 2001
Jag har förresten ett tremanstält, men det vet ni ju redan
wik
Wednesday, July 04, 2001
Summering: Jag, Berte, Haglund och Ahlskog är anmälda till paddling v.32, HUH är "halvanmäld" typ kanske. Tvaa alternativ finns paa dagordningen: St Anna och Norrtälje. Fler anmälningar? Jag kommer hem 15 Juli och kan hjälpa till med rundringning daa, om inte ni andra tar tag i det innan dess. Ha det gött saa länge
TGF wik
Wednesday, July 04, 2001
Jag är självskriven i tvåmans-pråmen. Måste däremot tacka nej till golfhelgen, bortlovad till Helsingborg samma helg.
TGF Ahlskog
Tuesday, July 03, 2001
Jag gör som Berte-boy dvs lämnar en bindande anmälan för paddlingen, på utrustningsfronten kan jag bara bidra med en bil
Norrtälje låter också som ett bra alternativ

Angående golfen så passar den helgen v.28 bra och Bertes upplägg låter bra. Dock så undrar jag vilka som ska med och spela.. Är det bara HUH, AHL, BER och jag eller ska fler med?

TGF hagge som nu har dammat av klubborna
Tuesday, July 03, 2001
Blir lite avundsjuk när jag hör att ni ska iväg och paddla. Jag hoppas vädret är med er även detta år. Själv har jag ingen möjlighet att delta då jag befinner mig i Japan över sommaren. Jag hade inte tänkt göra det, men nu är det planerat att bestiga Mt Fuji under helgen 20-22 juli. Det får bli min sommarstrapats.
Enlund
Monday, July 02, 2001
Golfen låter utmärkt och om jag inte har sagt det tidigare är jag även mycket på i fråga om paddlingen! Jobbet kommer dock att styra om det blir en helg- eller veckokryssning, men självklart arbetar jag aktivt för den längre varianten.
TGF HUH - övningspaddlar på nätet
Monday, July 02, 2001
Hallo Boys!Paddling låter utmärkt. Jag kan därför redan nu lämna en bindande anmälan. Norrtäljes skärgård låter trevligt, jag har dock aldrig varit där. När det gäller utrustning har jag inte så mycket att erbjuda. Givetvis "lever" det gamla DN-tältet men det är kanske inget alternativ ;) Om vi skall skärgårdspaddla, liknande fjolåret, är det givetvis bättre med någon form av självstadgande tält. Nu när det visats lite intresse för ett mästerskap är det hög tid att bestämma något datum. Vad sägs om helgen v. 28. d.v.s. 14-15 juli? Mitt förslag är att vi träffas på lördag förmiddag, avgör tävlingen under eftermiddagen och avslutar sedan kvällen med en grillning och ev. krogrunda. Vad tror ni om det?
BER "lever fortfarande på gamla meriter"
Friday, June 29, 2001
Ja eftersom vissa instämmer och ingen protesterar klubbar vi väl paddling? Surfade runt och kollade lite alternativ till St Anna. I skärgaarden utanför Norrtälje finns aatminstone tvaa kajakuthyrare: http://www.kajak-uteliv.com/valkommen.html och http://hem.fyristorg.com/fejans.kajak/.Kolla även in den här länken, som i sin tur har en massa länkar: www.kajak.nuJag har alltsaa tvaa förslag: St Anna och Norrtälje. Har aldrig varit i Norrtäljes skärgaard, naan annan som vet hur det är där?
TGF wik
Tuesday, June 26, 2001
Först och främst verkar en paddling vara det enklaste att anordna..
Om vi sedan paddlar insjö eller skärgård är också en bra fråga. Dock känns det som om man får planera mer på en insjöpaddling..
Men jag tycker det mer beror på om någon känner till något bra ställe att paddla på.

För att göra Ahlskog glad :) kollade jag runt lite på Rogen i Härjedalen (typ Funäsdalen), dock så hittade jag inte någon kajakuthyrning där endast kanadensare.

Men nu till det viktigaste : Ska vi spika ett datum för golfen? Jag ska ta fram och damma av klubberna till veckan och sen är jag farlig.. :)

TGF hagge snart golfande kanotist eller..
Tuesday, June 26, 2001
Tja Ahlis! Du hade visst naat förslag paa insjöpaddling? Finns det naan bra tur man kan göra?
TGF wik
Monday, June 25, 2001
ATT: Wikström. En organiserad rundringning skulle vara helt i sin ordning. Jag hjälper gärna till med detta. St Anna är ett bra alternativ. Är det enbart havspaddling som är aktuell?
Ahlskog
Saturday, June 23, 2001
Agenda inför v 32:1. Paddling eller Vandring? Det verkar luta aat paddling. Klubbat?2. Var? Nya förslag eller ska vi ta St Anna?3. Organisera rundringning, ta upp anmälningar. Vilka har bil, vilka har tält? Helst bindande anmälningar, eftersom nästa steg är att4. Ringa till en uthyrning och boka lämpligt antal kajaker.Om steg 1 är klart kan vi väl gaa paa 2:an och utse ansvarig för 3 och 4. Smedberg kanske?Det ska bli sköj sköj sköj
TGF wik
Wednesday, June 20, 2001
Kul med sånt intresse inför v.32, jag kan förhoppningsvis också vara med men jag vet ej säkert än hur det blir med jobbet. Jag sommarjobbar för närvarande på västkusten som undersköterska.
Sandberg
Wednesday, June 20, 2001
hej på er! vilken aktivitet det var här helt plötsligt. måste meddela att jag sticker till shanghai och pluggar under juli och augusti och kan därför inte hålla i trådarna för v.32. jag kan givetvis ställa upp som idéspruta men inte mer, tyvär! fråga eremiten från norr, sanberg, om han vill hålla i det! lycka till och ha det så bra!
uberfurir örebrokinesen
Wednesday, June 20, 2001
Ha! Smedberg. När vi var på telegrafiövning i Hemavan med faciliteter som kabel-tv m m så fanns det ett antal rimliga tvivel rörande huruvida DU hade sett en kvinna (eller åtminstone det som döljer sig under blusen) förut... Fast du ska ha heder av att du inte hymlade med det.
Ahlskog
Tuesday, June 19, 2001
Jag är med på Paddling.. låter skitbra.Kom precis hem från Afrika, var i Egypten. Nice :)Men folket var inte kloka.... Försöker blåsa en hela tiden och har aldrig i sitt liv sett en kvinna. Men man måste åka dit. Dyka där är ett måste.
TGF // Smedis
Tuesday, June 19, 2001
Det förra inlägget var inte riktigt tekniskt korrekt eftersom jag inte kan TA ÖVER äran som "bäste tgf-golfare 2001". Jag rättar mig själv och säger bara: må bäste telegrafistgolfare vinna! ...och passar även på att tacka mig själv för detta glada tillrop.
TGF HUH - rättade till förra inlägget med en perfekt 12-meters putt
Monday, June 18, 2001
Efter att ha laddat i två år är jag nu redo att ta över äran som "bäste tgf-golfare 2001". Om det så ska ske på en golfbana i Strängnäs eller annan ort bekommer mig inte eftersom resultatet blir detsamma. Att paddla v.32 känns som en riktig höjdare, speciellt om vi blir några stycken, så jag är mycket positivt inställd till denna idé!!
TGF HUH - svingar storsläggan som ingen annan
Monday, June 18, 2001
Jag säger som Ahl-fräsaren, jag är med på både golf och paddling.
Och Berte det förklarar ju min vingliga gång..

TGF hagge förhoppningsvis utan vatten i knäna
Sunday, June 17, 2001
Jag är på - både när det gäller golf och paddling
TGF Ahlskog
Sunday, June 17, 2001
Halloj!Angående TGF-open så är jag positivt inställd till en pay and playbana då även jag denna säsong saknar medlemskap i någon klubb. Det finns dock en fin sådan bana strax utanför Strängnäs (18 hål, kostnad ca 100 kr). Som regerande mästare tar jag därför initiativ till att årets TGF-open kan hållas i fjolårsmästarens hemstad. Vi kan ju hålla datumet öppet tills intresse börjar visas men vad sägs om någon av helgerna i juli. Givetvis finns möjlighet till övernatting. De som är intresserade kan skicka ett litet mail eller annnat. Hagge, anledningen till vätskebristen var ju att allt vatten hade förflyttat sig ner i knäna...
BER
Thursday, June 14, 2001
Den eviga fraagan som orsakar saa mycket aangest och sömnlöshet har aater smugit sig fram: paddling eller vandring? Tja, redan de gamla grekerna brottades ju med detta.Förra aaret hade vi en idé om att paddla i tvaa steg, dvs ge sig ut paa en fredagskväll saa att de som inte har semester har möjlighet att vara med till söndagen. Vi andra skulle sedan fortsätta resten av veckan.Om uppslutningen blir högre med en saan lösning, saa är paddling enklare än fjällvandring.Jag är klar i Schweiz om tre veckor, sen drar jag hem och seglar järnet. Vi hörs!
TGF WIK
Thursday, June 14, 2001
Angående vecka 32: För mig spelar det ingen roll om vi går i fjäll eller paddlar kajak, så länge vi gör nått.. ;-)

Angående TGF Open: Då jag inte ingår i svenska golfförbundet i år. Så föreslår jag en pay-and-play bana, någon som vet någon bra?
Alternativt att någon med stora kontakter ordnar in mig på en vanlig bana, måste ju visa Berteboy att mina nerver kommer att hålla i år
(Fick vätskebrist sista 9 förra året =)

Keep on spinning HUH, håller själv på med boxercise och aerobics, oöverträffade raggställen..

TGF hagge med många järn i elden
Wednesday, June 13, 2001
Angående vecka 32: För mig spelar det ingen roll om vi går i fjäll eller paddlar kajak, så länge vi gör nått.. ;-)

Angående TGF Open: Då jag inte ingår i svenska golfförbundet i år. Så föreslår jag en pay-and-play bana, någon som vet någon bra?
Alternativt att någon med stora kontakter ordnar in mig på en vanlig bana, måste ju visa Berteboy att mina nerver kommer att hålla i år
(Fick vätskebrist sista 9 förra året =)

Keep on spinning HUH, håller själv på med boxercise och aerobics, oöverträffade raggställen..

TGF hagge med många järn i elden
Wednesday, June 13, 2001
Jag kan härmed meddela att jag enbart har två omtentor kvar av min jägarblickslånga studietid. Har precis börjat exjobba men kommer självklart ta ledigt v.32! Jag föreslår en allmän omröstning angående aktivitet: vandring eller paddling (ev. kombination?).

Välkommen hem berte! Hoppas du hade en fröjdfull tid nere bland palmerna. Hur blir det med tgf Open?

TGF HUH - nybliven spinningledare
Tuesday, June 12, 2001
Hola grabbar!Är nu hemma igen efter min spanienvistelse. Jag tycker dock att det varit lite dålig aktivitet på sistone. Alla kan väl inte ha tentor att plugga till. Vad händer v.32? Har det tagits beslut för någon aktivitet? Idag regnar det. Jag antar att det inte är tillräckligt många telegrafister i S-näs för tillfället.Ber"i väntan på telegrafiväder"
Magnus Berterud
Thursday, June 07, 2001
Bomber och granater. Nu är det snart dags för Smedberg att visa sig p "styva" linan. Lite organisering i planeringsgruppen bara - sen är det medvind...
TGF Ahlskog
Tuesday, June 05, 2001
Schysst med en sida grabbar men kan ingen retuschera bort skarins hårbeklädnad i ansiktet, det ser inte bra ut. när jag tänker efter, kan ingen retuschera bort hela petter ?;-)
Fk Flameboy
Sunday, May 27, 2001
:=) Det är bara att säga till så kommer jag att gunga...Korv + bira är ett måste. Jag är inte rädd.,.,eller %#¤2¤$ nej nej, jag är aldrid rädd. hehe
TGF //Smedis
Friday, May 18, 2001
Tack för inbjudan, men jag måste tyvärr tacka nej till festligheten p g a ett 30-årspartaj. Snart är dock sommaren här (eller den kanske redan har börjat) med alla dess bungylinor => korv + öl + en bungande smedis!!!
TGF HUH - ska äta korv och dricka öl på annan ort
Thursday, May 17, 2001
På lördag den 19 maj, skall en polare spela en fotbollsmatch på Östermalms IP vid stadion.Det kommer att serveras Öl och grill korv för inköpspris. Jag tänkte att det kan vara kul om vi tgf skulle kunna använda detta till att träffas. Kan vara grymt trevigt i sommar gräset..Det börjar 15:00, det kommer att finnas öl och korv där.Ta med er flickvännen om ni vill...
TGF //Smedis
Wednesday, May 16, 2001
ALE du menar alltså att det INTE blir som förra året, då vi bara paddla runt och glassade i solen ??? ;-)
TGF Hagge kanske en solstolle
Tuesday, May 15, 2001
v.32 är också bokad! då blir det så hårda aktiviteter att de som är mjukare än granit kommer att pulveriseras, gå av på mitten eller dö.
uberfuriren stål-ale
Thursday, May 10, 2001
V 32 är saklart bokad, man kan inte smita undan sitt ansvar mot gruppen pa det där viset!!!Hoppas alla mar bra, jag längtar till svensk sommar med sol, bad och feta uteserveringar
TGF wik
Monday, May 07, 2001
tjena grabbar! har fått nys om kajakuthyrning på väddö som låter bra. jag kommer att ganska tajt med tid då jag har latat mig lite med min c-uppsats. jag skulle tycka det vore guld att paddla runt andra helgen i juni, vad säger ni?
FURIR ALE
Monday, May 07, 2001
bra sida, men tacka vet jag 11. JPVRBGRP 00/01! vi var bäst på allt: hårdast, starkast, snyggast och vi hade en jävligt bra sjv.
ödemarkskrigaren
Wednesday, May 02, 2001